Llevant UE: Dolça llar per als valencians

Imagen: Levante UD
El Llevant UE s'ha caracteritzat en els últims temps per una propietat poc habitual en el fútbol modern. Antany era normal trobar-te en els equips de cada ciutat una àmplia majoria de futbolistes de la terra del conjunt a què representaven. Hui en dia hi ha clubs en què inclús són minoria ja no els futbolistes de la comunitat en què s'ubiquen, sinó també els que pertanyen al seu mateix país. El Llevant UE històricament ha sigut un club amb plantilles amb molt color valencià. També cal dir que han sigut molts els anys en què el club granota ha navegat per categories humils, on és lògic barallar amb el que disposes a casa.

Es quan t'instal·les en l'élit com, per fortuna, ha ocorregut en els últims anys, quan és més complicat no desviar-te pel camí de la globalització mundial, deixant de costat la tradició local. Una globalització que, no ens equivoquem, és molt positiva, però que en plantilles de vint-i-cinc futbolistes pot anar tranquil·lament de la mà amb el respecte a uns senyals d'identitat locals, que és el que aporta l'encant per a recolzar als equips de la teua ciutat. Doncs bé, el Llevant UE ha sabut mantindre eixe equilibri en els últims anys, almenys quant a la representació valenciana dins de la seua plantilla es referix. En les últimes dos temporades podia paréixer que aquesta podia córrer perill, amb l'entrada d'un bon nombre de jugadors forans. No obstant això, la renovació de la plantilla ha anat aportant de nou jugadors de la Comunitat Valenciana, tant procedents de la pedrera, com d'altres equips espanyols. D'aquesta manera, en l'actualitat ens trobem fins amb nou futbolistes valencians en la primera plantilla del Llevant UE, sent fins a cinc d'ells titulars habituals. I és que està clar que el Llevant suposa una dolça llar per als valencians. 

A continuació, fem un repàs dels valencians del primer equip del Llevant UE:

José Antonio García Rabasco "Verza"

Foto:Levante UD
Verza suposa la nova adquisició valenciana de l'equip. Natural del municipi alacantí d'Orihuela, el centrecampista, peça clau en l'esquema de Lucas Alcaraz, va arribar aquesta temporada a Orriols, després de quatre temporades a Almeria. Des de l'any 2008, en el que va estar jugant en l'equip de la seua ciutat, l'Orihuela CF, no jugava en un equip de la seua terra. El Vila-real CF, conjunt en què es va formar, va ser l'altre equip de la Comunitat Valenciana en què va jugar. La resta de la seua carrera esportiva no s'ha desenrotllat molt lluny de sa casa, ja que Andalusia, amb el seu pas per Almería, Huelva i Còrdova, a més d´Albacete, han sigut els clubs d'acollida per a l'alacantí durant la seua ja àmplia experiència futbolística.

Antonio García Aranda "Toño"

Foto: Levante UD
Toño va ser una de les grans revelacions de la campanya passada. Procedent del Recreativo de Huelva, va sorprendre a propis i estranys per la seua gran capacitat de treball i notable projecció ofensiva. Natural de la ciutat de València, el lateral esquerre és un altre dels fixos en el primer equip del Llevant UE. Vivint ja la seua segona temporada com granota, la seua encara primerenca edat li permet mirar al futur amb optimisme. Abans del seu pas pel Recreativo de Huelva, el manyós lateral valencià va desenrotllar la resta de la seua carrera pegat al Mar Mediterrani. L'Atlètic Saguntí, el Castelló, el Vila-real CF i el Sabadell, han sigut els clubs pels quals ha passat Toño, abans de donar el bot a Primera Divisió des de Huelva, de la mà del Llevant UE.

Roger Martí Salvador

Foto: Levante UD
Els valencians també tenen gol. I Roger Martí és bona prova d'això. Nascut fa 24 anys a València, l'ariet torna per fi al club granota amb ganes de menjar-se el món. Procedent del València Mestalla, i després del seu pas per Burjassot, Roger va fer les delícies dels llevantinistes en el seu pas pel Llevant B. Després d'un primer intent en el primer equip, l'afició granota va haver d'esperar per a veure la millor versió del davanter. Saragossa i Valladolid ja saben el que és disfrutar els gols de Roger. Ara, després de superar la seua greu lesió, el valencià va ficant cap en l'equip de Lucas Alcaraz, i l'afició ja espera amb ànsia cantar les seues dianes.


Iván López Mendoza

Foto: Levante UD
Dels 22 anys que contemplen el jove Iván López, pot dir que 21 els ha viscut en la seua terra. Natural de la Capital del Túria, València, el lateral dret s'ha convertit en una de les grans esperances per al futur del Llevant UE. Amb una enorme potència física, que desplega en nombroses pujades a l'atac, només li falta agafar l'experiència suficient per a corregir alguns errors defensius, per a ser un jugador molt a tindre en compte en la Primera Divisió. Amb un altre valencià, Pedro López, com a mestre, i una vegada supere la lesió de clavícula patida davant del Vila-real, Iván serà un dels referents de l'equip aquesta temporada.

Víctor Camarasa Ferrando

Foto: Levante UD
La joia de Meliana,Victor Camarasa, després de l'explosió fa unes campanyes de Rubén García, ha sigut la gran sensació de la pedrera granota en els últims temps. Als seus tan sols 21 anys, el centrecampista tot terreny, que va estar en les files del València CF i el Crack´s, ja ha passat per l'agenda de molts dels grans clubs d' Espanya. Amb un desplegament físic enorme i unes qualitats tècniques a l'abast de pocs jugadors de la plantilla, el líder de l'espectacular Juvenil Divisió d'Honor de Miguel Ángel Villafaina de la temporada 12/13, s'ha agafat amb força als onzes de Lucas Alcaraz, en l'any definitiu per a la seua consagració 

Rubén García Santos

Foto: Levante UD
Encara que en hores baixes, Rubén García Santos continua sent un dels ullets drets d'una afició, que encara confia a disfrutar de la millor versió del jove mediapunta de Xàtiva. Rebutjat pel València CF quan era Cadet, el Llevant UE va saber veure les innates qualitats de Rubén, que va meravellar en les categories inferiors del club granota, fent un salt meteòric al primer equip amb tan sols 19 anyets. La seua aparició a la Primera Divisió va ser fulgurant, amb grans intervencions que van cridar l'atenció de la Sub-21 espanyola. Instal·lat en la suplència, els seus encara 22 anys li deixen un ampli marge de millora, per a tornar a enamorar la seua família, la família granota.

Pedro López Muñoz

Foto: Levante UD
L'experimentat lateral de Torrent, en la seua quinta temporada en el Llevant UE, és un dels quatre capitans del conjunt granota. Després del seu pas pel València, Racing i la seua enorme trajectòria pel Real Valladolid, Pedro va tornar a la seua terra sis anys després per a convertir-se en un dels jugadors amb més solatge de l'equip. La seua enorme professionalitat, la seua capacitat de treball i les seues bones qualitats defensives li van fer guanyar-se un lloc important en l'onze granota. Des de la temporada passada, amb la irrupció d'Iván, el seu rol en l'equip ha canviat i exercix la seua capitania des de la banqueta a l'espera d'oportunitats.

David Navarro Pedrós

Foto: Levante UD
Si hi ha un futbolista que s'ha hagut de guanyar amb suor i sang l'afecte del llevantinisme, eixe ha sigut David Navarro. El futbolista de Port de Sagunt va haver de treballar molt perquè el seu bon fer fera oblidar el seu arrelat passat valencianista. Després del seu accidentat pas per Neuchatel, David tornava a la Liga BBVA de la mà del Llevant, en la que va formar una gran dupla amb Ballesteros, guanyant-se el dret a ser un dels portadors del braçalet de capità. Rendint a gran nivell, va passar de la nit al dia a una suplència absoluta, de la que intenta eixir per a endinsar-se en la ja famosa defensa de cinc de Lucas Alcaraz.

Juan Francisco García García "Juanfran"

Foto: Levante UD
El capità de la nau. A la fredolina de 39 anys, el valencià del barri de Barona, Juanfran, ha jugat en clubs de tots els colors i de les nacionalitats més variades. Inclús va jugar en l'etern rival de la ciutat, el València CF. Però el que és clar, és que la seua carrera acabarà on va començar, en el Llevant UE. Sent un dels grans ídols de l'afició junt amb Ballesteros, va haver de veure com els llevantinistes es dividien segons la seua opinió a causa del maleït partit del Deportivo. A pesar de la polèmica, Juanfran ha sabut seguir avant i treballar per a continuar donant el millor de sí a l'equip, i un dels iaios de la Liga seguix ferm en la zona central de la saga granota


Comentarios