Valencianes i valencians, món en general, feliç 9 d'octubre!

El 9 d'octubre sempre és un dia especial per a totes les valencianes i tots els valencians. Un dia que identifiquem amb un sentiments, uns valors i uns arrels que conformen un equipatge cultural incalculable que, ben sabut és per tots, queda compartit cada any amb tots els nostres conciutadans. La nostra literatura, la nostra música, el nostre art, la nostra llengua, el nostre esport i les nostres respectuoses tradicions ens convertixen no només hui, sinó tot l'any, en un admirable espill que, per desgràcia, en ocasions reflecteix amb massa força els desgavells d' aquells que ens dirigeixen i representen a nivel polític i social.

-Fotografia: capitans del Llevant UE/ Jorge Ramírez-
Deixant això a un costat, i parlant exclusivament de futbol, és fonamental garantir eixa valenciania en l'esport i en l'entramat de jugadores i jugadors que componen totes i cadascuna de les categories del nostre Llevant UE. Els quatre capitans del primer equip masculí, l'actual campanya, són valencians (Juanfran, Rodas, Pedro i Navarro), mentre que són nou futbolistes en total amb origen valencià en l'actual planter (els capitans i Toño, Iván, Camarasa, Gavilán i Rubén García), més d'un trenta cinc per cent. 
-Fotografia: Valencianes a Sevilla/ Manolo Almécija-

Si baixem als diferents equips de la cantera, com és llògic, els percentatges creixen exponencialment. Si ens fixem en la secció femenina, fins a deu de les vint jugadores emprades per Antonio Contreras són nascudes a la nostra Comunitat (el cinquanta per cent), i algunes com Maider Castillo ja es poden considerar quasi de la terra després de tots els anys com a jugadora llevantinista. Mariajo, Mariví, Paula, María, Carol i Sheila són naturals de València, mentre que Paños, Gayà, Aila i Nere tenen origen alacantí.

El Llevant sempre tindrà present la seua esència valenciana i no dubtarà en compartir-la, no hui, sinó sempre amb totes i tots aquells que estiguen disposades i disposats a gaudir d'ella. 




Feliç dia valencianes, feliç dia valencians, feliç dia món!

Comentarios